Otevřený dopis Sdružení pražských gynekologů prezidentu ČR Miloši Zemanovi

Zeman ve sporu s gynekologyČeský prezident opět přestřelil. V zájmu demokracie zde otiskujeme otevřený dopis dotčeného subjektu.

Vážený pane prezidente,

s velkým rozčarováním jsme zaznamenali Vaše slova z posledních Hovorů z Lán. V rozhlasové relaci jste z blíže nezjištěných politických, sociálních či ekonomických pohnutek uvedl, že (citujeme): Ku*da voní.

Dovolte nám, dříve než Vás podobnými dopisy zavalí moralisté, feministky, Spolek přátel rozvitých vět, osobnosti kulturního života, volební tým Karla Schwarzenberga, Americká ambasáda a předseda Knesetu Židovského státu, vyjádřit se k Vašemu nešťastnému výroku – jakožto zdaleka nejkompetentnější instituci.

S Vaším zjednodušujícím vyjádřením nemůžeme souhlasit. Pokud bychom měli užít podobné zkratky, pak bychom naopak řekli, že zmíněné části ženského těla je při jeho přirozené sekreční, vyměšovací a prezervační funkci pojem vůně docela cizí.

Doba se samozřejmě změnila, hygiena je dnes na vysoké úrovni. Zásadní nepravdivost Vašeho výroku přesto nemůžeme – a ani nechceme – nijak relativizovat. Nanejvýše bychom ve Vašem případě mohli připustit «je bez zápachu».

Jsme přesvědčeni, že chápete náš požadavek na veřejnou omluvu českému národu, neboť tento si nezaslouží být klamán tu Vašimi zcela lživými výroky, tu Vaší naprosto lživou politikou.

Věříme, že se za svá nevhodná slova omluvíte co nejdříve v hlavní zpavodajské relaci ČT1, TV Nova a TV Leo.

V Praze, 1. února 2015

Vít Tok, asistent
Prokop Blanka, člen
Josef Díra, člen